Kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid. Daar zorgen we voor!

59% van de Belgische landbouwers en meer dan 1.200 loonwerkers zijn gecertificeerd voor de Vegaplan Standaard in 2019

18.06.2020

In 2019 zijn meer dan 17.000 landbouwers gecertificeerd voor Vegaplan, waarvan 15.800 in België, d.i. 59% van de landbouwers met ten minste één plantaardige primaire activiteit (certificeringspercentage op basis van cijfers van de FOD Economie 2018).  Dit percentage stijgt zelfs tot meer dan 70% voor de provincies Waals-Brabant, Henegouwen en West-Vlaanderen. 

                                                                                                         

Meer dan 1.200 aannemers van land- en tuinbouwwerken zijn Vegaplan gecertificeerd in 2019. In het hele land kan u een Vegaplan gecertificeerde landbouwer vinden, zoals getoond op de map hiernaast . Overal in België is het dus mogelijk om met een gecertificeerde aannemer te werken.

 

 

 

 

 

Vegaplan Standaard 3.0

Het voorbije jaar is gekenmerkt door de lancering van versie 3.0 van de Vegaplan Standaard in september 2019. De grootste aanpassing hierbij was de herwerking van het hoofdstuk rond waterkwaliteit. De benadering is praktijkgericht opgebouwd en de landbouwer kan aan de hand van hulpdocumenten gemakkelijk zijn weg vinden om de minimale waterkwaliteit te bepalen die zijn product vereist.

Een nog krachtiger databank

Essentieel voor het functioneren van ons kwaliteitssysteem is een up-to-date en performante databank waarin alle certificatiegegevens op een veilige manier worden verzameld en beheerd. Vegaplan heeft dan ook geïnvesteerd in een vernieuwing van zijn databank. De nieuwe web-gebaseerde toepassing is in het eerste kwartaal van 2019 met vele nieuwe functionaliteiten online gegaan.

Voortzetting van de internationale erkenning van Vegaplan

Op internationaal vlak werd de “goud” score uitgebreid naar de categorie “groenten en fruit versmarkt”.

2019 is een succesvolle jaar voor Vegaplan. 

In ons jaarverslag vindt u een overzicht van onze belangrijkste verwezenlijkingen en successen voor 2019 en onze vooruitzichten voor het jaar 2020.

Raadpleeg ons jaarverslag online door op de volgende link te klikken.

Wij wensen u een uitstekende lezing!

Nieuws archief